FREEDOM TO OPERATE

Når man opererer i brancher og på markeder, der er domineret af IP-rettigheder, risikerer man at blive styret af konkurrenter, der har patenter eller verserende patentansøgninger. En virksomheds udstedte patenter er her ikke en garanti for, at virksomheden frit kan markedsføre sine produkter. Både verserende patentansøgninger og udstedte patenter kan nemlig potentielt være domineret af andre virksomheders rettigheder.

For at afklare, om vores klienter har “freedom to operate” inden for et forretningsområde eller en teknologi, finder vi relevante patenter/ansøgninger og vurderer beskyttelsesomfang, gyldighed, status, geografisk udbredelse og sandsynligheden for, at ansøgeren opnår et dominerende patent. Samtidig kommer vi med en vurdering af vores klients muligheder for at arbejde uden om dominerende patenter, for eksempel ved at anvende alternative teknologier.

Vi har stor erfaring med at udarbejde freedom to operate-analyser – både inden for vores klienters kerneteknologier og inden for nye forretningsområder. Vi kommer altid med en klar anbefaling til vores klienters videre fremfærd inden for den undersøgte teknologi og ruster dem på den måde til at kunne vurdere den risiko, de løber.

OPFINDER: »JEG HAR OPFUNDET NOGET NYT - KAN DET BESKYTTES?«

VIRKSOMHED: »DER ER NOGEN, DER HAR KOPIERET VORES IDE - HVAD GØR VI?«